Annons

Stor glaskonstsamling under klubban

På tisdagens onlineauktion på Skånes Auktionsverk går en stor samlig glaskonst av Ulrica Hydman-Vallien under klubban. Sammanlagt rör det sig om 26 rop av den stockholmsfödda konstnären som numera bor i Småland och som är gift med gift med konstnären Bertil Vallien.
– Här finns allt från de vanligare Open Mind-vasena till mer annorlunda verk. Det är en verkligt fin samling som vi kommer att auktionera ut, säger Joakim Karlsson som ansvarar för auktionsverkets onlineauktioner.

Hans personliga favorit bland de 663 ropen är dock inte av Ulrica Hydman-Vallien.
– Nej, min favorit denna gång är en så kallad multipel i plexiglas från 1970, signerad Beck & Jung, det vill säga Holger Bäckström och Bo Ljungberg, säger Joakim Karlsson och försöker sig på att förklara vad en multipel är.
– Man kan säga att det är en typ av skulptur. Den består at tre plexiglasskivor som man kan föra fram och tillbaka för att skapa egna mönster. Det är svårt att förklara, säger han och skrattar.

Annons
 

Efter tisdagens onlineauktion är det endast en kvar innan det är dags för höstens storsatsning, Höstkvalitén, som äger rum lördagen den 29 november.
– Vi befinner oss i slutspurten nu. Sista inlämningsdag för höstens kvalitetsauktion är fredagen den 31 oktober och många kommer i sista stund. Men det gör inget. Det kommer att bli en mycket spännande Höstkvalité, lovar Joakim Karlsson.
– Vi har då bland annat en målning av Nils Dardel med ett utropspris på 300000–400000 kronor.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser