Annons

Flicka hade änglavakt på förskola

Ett barn på Svarvarens förskola på Fröjdenborg hade änglavakt på torsdagsmorgonen. Då hon skulle gå in på förskolan trampade hon på en matta men märkte att något inte stod rätt till. När personal sedan flyttade på mattan så upptäckte de att ett brunnslock var flyttat och sedan var mattan lagd över hålet.

Ingen kan, vågar eller vill spekulera över vad som skulle kunna ha hänt om oturen varit framme då en liten flicka trampade på en matta som lagts över en öppen brunn på förskolan Svarvaren på Fröjdenborgsgatan på torsdagsmorgonen.
– Hon märkte det när hon trampade till och då personalen kontrollerade så såg de att brunnslocket var bortplockat och att ett cementfundament var nedslängt i brunnen. Därefter hade mattor lagts över för att skyla hålet. Flickan hade änglavakt, säger Yvonne Nilsson, verksamhetschef för förskolorna i Landskrona.
– Jag är nästan chockad. Jag har aldrig varit med om eller hört om något liknande. Jag vågar inte tänka tanken på vad som hänt om något tyngre person gått på mattan, säger hon.

Annons
 

Kommunens personal var snabbt på plats och säkerställde så att inga fler brunnar var öppna och dessutom såg de till att stänga brunnen och även sätta ett lås på brunnslocket.
– De gjorde ett bra arbete. Sedan polisanmälde vi händelsen och nu kommer väktare att kolla av området oftare och dessutom vara på plats innan personal och barn kommer de närmaste dagarna för att kontrollera att allt är säkert, säger Yvonne Nilsson och poängterar.
– Det är oerhört viktigt att personal, elever och föräldrar är trygga när de kommer till förskolan.

Från och till har det varit stökigt på och omkring förskolan på kvällar och helger.
– Det går i vågor men något som detta har aldrig inträffat. Nu har det gått för långt. Jag hoppas verkligen att vi kommer att se en förändring nu. Detta var och är mycket obehagligt, säger Yvonne Nilsson och avslutar.
– Vi har dessutom pratat med personal på alla andra förskolor så att de håller ögonen öppna.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser