Annons

Från grus, damm och lera till konstgräs på Alléskolan

Efter att i alla år ha spelat fotboll på en torr grusplan som vid minsta regn förvandlades till en swimmingpool har nu eleverna på Alléskolan fått en konstgräsplan. Den gröna mattan invigdes på tisdagsmorgonen och dagen till ära var BoIS U19-spelare Adonis Berisha som gått på skolan, närvarande.

Det brukar vara liv och rörelse på Alléskolans fotbollsplan. Det vet alla som gått förbi på dagarna och även på kvällstid. I grus och lera har eleverna spelat fotboll men från och med idag så slipper dom att sitta med leriga och blöta kläder i klassrummet efter fotbollsspel på rasterna.
– Det här är något som vi längtat efter i många år. Fotboll är oerhört populärt. Vi har faktiskt varit tvungna att schemalägga fotbollsspelandet på rasterna så att alla ska få spela, säger Gunilla Bengtsson, rektor på Alléskolan.

Annons
 

Förutom alla elever på skolan var BoIS U19-spelare Adonis Berisha på plats och efter att han invigt genom att klippa ett band i ett av målen fick eleverna skjuta straffar på honom och därefter väntade en stunds spontanspel.
– Det här väcker minnen. Jag tillbringade alla raster och även min fritid här på denna planen. Vi spelade här varje kväll efter skolan, säger Adonis Berisha.
– Jag måste erkänna att det nog var mer fotboll än studier på den tiden, men idag vet jag bättre.

Studierna är viktigast. BoISaren skrattar när han får den retoriska frågan att det måste vara skönt med konstgräs istället för en grusplan som ofta låg under vatten.
– Jag gillade faktiskt när det regnade. Det var något speciellt att spela då.


Efter att bandet hade klippts fick en elev från varje klass skjuta en straff på BoISaren.


Efter ceremonin skrev Adonis Berisha autografer.
– Här har jag tillbringat många timmar i mitt liv. Faktum är att jag fortfarande brukar vara här och spela fotboll på onsdagskvällarna med mina kompisar, säger BoISaren.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser