Annons

Daniel och Drake gästar Music Around

Nordens största biennal för konstmusik – Music Around – pågår för fullt och varar till den 26 oktober  i Öresundsregionen. Två britter som gästspelar på festivalen är Nicholas Daniel och Julius Drake. De båda kommer till Landskrona Församlingshem på söndag.  På programmet står verk av Bach, Haas, Stravinsky och Clara Schumann.

Nicholas Daniel är med rätta ett aktat namn inom det brittiska musiklivet, både som oboist och dirigent. Som kammarmusiker har han varit med och grundat såväl Haffner Wind Ensemble som Britten Oboe Quartet. För sina musikaliska gärningar har Nicholas Daniel tilldelats den prestigefulla utmärkelsen Queen’s Medal for Music.

Annons
 

Londonbaserade pianisten Julius Drake, som specialiserat sig på kammarmusik, har setts och hörts på välrenommerade musikscener världen över: Carnegie Hall, Concertgebouw, Musikverein, BBC Proms, Wigmore Hall med flera. I Wigmore Hall har han även förärats sin egen serie, Julius Drake: Perspectives.

Konserten arrangeras av Landskrona Kammarmusiksällskap i Landskrona Församlingshem söndagen den  19 oktober klockan 16.00.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser