Annons

Leksaker under klubban

Hela 14 av de 686 ropen som kommer att gå under klubban vid tisdagens onlineaktion på Skånes Auktionsverk är leksaker. Bland annat kommer ett flertal mjukisdjur av märket Steiff att auktioneras ut.
– Steiff grundades i Tyskland 1880 och de var bland de första att tillverka mjukisdjur. Därför har de idag ett högt samlarvärde, säger Joakim Karlsson som ansvarar för auktionsverkets onlineauktioner.
– Men vi kommer även att ropa ut andra leksaker, inte minst bilar.

Att leksaker kan sticka iväg i pris har de som brukar se antikvitetsprogram på TV noterat.
– Men det är långt ifrån allt som går att sälja dyrt. När vi talar om leksaksbilar och liknande som går för stora pengar så är de i det närmaste i perfekt skick. Sedan finns det märken som alltid har ett högt värde. De flesta känner till Märklin inom modeltågen och det är ett sådant märke.

Annons
 

För den som vill ha Landskronamotiv hemma på väggarna är det läge att kolla in tisdagens auktion. Det är en samling tavlor av Landskronakonstnären Hjalmar Lindblom som kommer att gå under klubban.
– Där är bland annat ett härligt motiv nere från Nyhamn med Sofia Albertina kyrka i bakgrunden. På tavlan kan man se hur det såg ut på Jönsaplan för länge sedan, avslutar Joakim Karlsson.

Auktionen startar på tisdag klockan 18.00. Visning äger rum dagen innan.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser