Annons

Läskondis hoppas nå klubbarna

Läs med laget och tävla om 10 000 kronor till ett läger eller en cup.
Nu kommer Läskondis till Landskrona.  Barn läser allt mindre och hade landets idrottsföräldrar ägnat hälften så mycket tid åt läsning med sina barn som man gör åt att skjutsa barnen till träningar så hade läskunnighetsstatistiken skjutit i höjden.
Självklart utesluter inte det ena det andra. Nu ska biblioteket tipsa hur man kan kombinera läsandet och idrotten.

Läskondis är ett projekt inom Bibliotek Skåne Nordväst i samarbete med Skåneidrotten, Kulturrådet och Kultur Skåne.
– Vi från biblioteket riktar oss till idrottande barn i åldrarna 10-12 år som vi i samband med idrottsutövandet på ett lustfyllt sätt vill inspirera till läsning. Det är vår övertygelse att både idrott och läsning är nödvändiga komponenter för våra barns utveckling och välbefinnande, säger Ulrika Clementzlor, bibliotekarie på Landskrona stadsbibliotek.

Annons
 

Genom Läskondis erbjuder personalen på stadsbiblioteket barnen i Landskronas idrottsföreningar bokprat, författarbesök och möjligheten att vinna prispengar till träningsläger och cuper.
– Det blir kickoff för alla idrottsledare den 11 november och läsprojektet pågår sen under vårterminen 2015, informerar Ulrika Clementzlor som i veckan skickat ut inbjudan till stans idrottsföreningar.
– Min förhoppning är att berörda ledare ska nappa och se att detta är något spännande, kul och viktigt.

Tävlingsmomentet i Läskondis innebär att barnen ska filma sina boktips. De boktips som är mest kreativa kommer att vinna fina priser. Första priset är en prissumma på 10 000 från Skåneidrotten. Prispengarna ska användas till att delta i en gemensam cup eller träningsläger.

Anmälan till kickoffen görs senast fredag 7/11 till stadsbiblioteket.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser