Kulturnatten 22 år

Varje höst, för en kväll, lyser Kulturnatten upp höstmörkret. Fredagen den 10 oktober är det dags igen. Runt om i centrala Landskrona finns aktiviteter för stora och små och stan myllrar av kulturliv. Nyheter för året är bland annat Konst på stan och Kulturbodarna på Rådhustorget.

24timmarsgalleriet – Konst på stan kallas Konstnärsförening Paletten och Citysamverksams samarbete, där ett 30-tal konstnärer ställer ut i skyltfönster runt om i Landskrona centrum. Konst på stan öppnar under Kulturnatten och pågår fram till den 19 oktober, fullständig lista över utställande konstnärer finns på Kulturnattens hemsida.

Ytterligare nyheter är Rådhustorgets Kulturbodar och scen. I Kulturbodarna visar flera organisationer upp sina verksamheter. Bland annat är filmmakarna bakom filmen Heder på plats och genomför audition till sin nya film. Men även Öresundsteatern och Brukarensemblen, Ingelsträde medeltidsförening, Landskrona Kammarmusikförening, Fotografer från Kelakollektivet, konstnären Siv Nordqvist och många fler är på plats.

Klockan 19.00 träder Cabaret Candy club upp på Rådhustorgets scen med sina världsartister och ger smakprov ur sin repertoar. Klockan 20.30 blir det Medeltida gyckleri och klockan 22.00 avslutas kvällens uppträden med en kort eldshow.

Runt om i centrum kan man hitta konst i alla former. Skapa själv i olika verkstäder och upplev utställningar i små och stora format på museet, konsthallen eller gallerier.

För musikintresserade ordnas musik på flera platser. Allt från solister, Singer- songwriters, kör och musikqiuz, DJ-kurs, önskemusik och storbandsjazz.

Dans kan du prova för både stora och små hos nykomlingen Dansstudion i deras nya lokaler. De bjuder till fartfylld show liksom att Kulturskolan uppträder med dans, musik och teater i deras lokal mittemot på Saluhallstorget.

Teater för barn bjuder Harlekin in till på Nygatan och på Landskrona teater blir det smakprov av och öppen repetition av familjeföreställningen Why me? som har premiär den 17 oktober.

På hemsidan www.landskrona.se/kulturnatten finns hela nattens program uppdelat både efter plats och vad som händer timme efter timme.

Till arkivet