Annons

Återvändare startade tjejgrupp i pingis

För ganska exakt 20 år sedan började Therese Månsson och Matilda Andersson som 8-åringar spela bordtennis i en tjejgrupp i BTK Scania. Efter några år utan pingisrack är de tillbaka i Idrottshallen och har startat en tjejgrupp i bordtennisklubben.

Efter flera års frånvaro från bordtennisen blev Therese Månsson och Matilda Andersson i våras tillfrågade av BTK Scania om de inte ville komma tillbaks till klubben som tränare, något de båda nappade på.
– Vi har haft mycket glädje av bordtennisen under alla år som aktiva och hoppas på att kunna ge samma glädje. Därför har vi startat en träningsgrupp för tjejer i 7-10 – års åldern, säger Matilda Andersson.

Annons
 

De senare åren har klubben haft ett par duktiga tjejer i klubben, men i dagsläget finns det endast en aktiv tjej i BTK Scania.
– Det är givetvis för lite. Därför har vi startat en ren tjejgrupp för de som är födda mellan 2004 och 2007. Förhoppningen är att locka tillbaka många tjejer i klubben igen, säger Therese Månsson.
– Inte nog med att bordtennis är en rolig sport, det är också en chans att träffa nya kompisar utanför skolan.

Även killar som vill testa är välkomna speciella dagar.
– Tjejgruppen har vi på onsdagar klockan 17.30-18.30, och för killar som vill börja spela pingis finns det en mixedgrupp på måndagar mellan 17.30 och 19.00 och onsdagar klockan 18.30-20.00, säger Matilda Andersson och avslutar.
– Rack och bollar finns till början för utlåning, det enda du behöver är idrottskläder och innegympaskor.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser