Annons

Stans riksdagsledamöter på plats för kungens tal

Igår valde riksdagen ny talman för de kommande fyra årens arbete. Idag klockan 14 hålls ceremonin för riksmötets öppnande. På plats finns Landskronas tre riksdagsledamöter, Niklas Karlsson (S), Torkild Strandberg (FP) och Carina Herrstedt (SD) och lyssnar till när kung Carl XVI Gustaf förklarar riksmötet 2014/15 för öppnat.  Med tanke på att Niklas Karlsson och Torkild Strandberg båda även har flera olika uppdrag i Landskrona skickade vi igår via mejl identiska frågor till de båda kommunalråden.

Niklas Karlsson har ännu ej svarat men nedan följer Torkild Strandbergs svar:

Annons
 

Vad förväntar du dig av riksmötets öppnande och kungens tal?
– Kungen har en svår uppgift; att hålla ett intressant tal inför riksdag och regering utan att bli politisk, eller ge uttryck för egna, politiska uppfattningar. Han brukar hålla ett bra tal om Sveriges roll i världen och om vår tids utmaningar.

Har du hunnit installera dig i 08-land – hur bor du?
– Jag kommer under den närmsta tiden arbeta huvudsakligen som kommunalråd i Landskroma, och har inte fått någon lägenhet i Stockholm, så i natt bor jag på hotell.

Hur ser din vecka ut i korthet?
– Måndag upprop i riksdagen, tisdag riksmötets öppnande, onsdag arbete i Landskrona. Torsdag och fredag oklara eftersom vi inte vet när riksdagen är redo att välja statsminister. Hoppas få arbeta i Landskrona.

Twitter, Facebook, Planket? Var följer Landskronaborna ditt riksdagsarbete?
–  Det har jag inte tagit ställning till än. Ber att få återkomma i den frågan. 

Vem har du som bänkgranne i riksdagen?
–  Tomas Finnborg, trevlig moderat från Helsingborg.

Vilka utskott har du önskemål om att sitta med i?
–  Om jag ska sitta i riksdagen önskar jag helst justitieutskottet, som behandlar alla frågor som rör brott och straff. 

Du uppbär nu riksdagsmannalön, hur gör du då med din kommunalrådstjänst?
– Under en övergångsperiod i höst har jag båda uppdragen, eftersom kommunalråden är valda till den 31/12. Min förhoppning är att Treklövern ska fortsätta leda Landskrona, och att jag ska fortsätta som kommunstyrelsens ordförande. Så snart detta är klart lämnar jag riksdagsuppdraget. 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser