Solceller invigda

HSBs bostadsrättsförening Solskiftet på Skiftesvägen gör bokstavligt talat rätt för sitt namn. De är nämligen bland de första fastighetsägarna i Landskrona som satsar på solceller, allt för att minska föreningens miljöpåverkan. Anläggningen invigdes förra veckan.

Bostadsrättsföreningen Solskiftet köper sedan tidigare endast förnybar och utsläppsfri el och har därmed de senaste åren minskat sina koldioxidutsläpp med 50 ton/år. Föreningen minskar nu ytterligare sin miljöpåverkan eftersom man satsar på solceller.

Inom HSB finns klimatmålet att halvera sina utsläpp av koldioxid-ekvivalenter till år 2023. Avtalet är undertecknat av HSB Landskrona tillsammans med ett flertal bostadsrättsföreningar.
– Att installera solceller har varit en naturlig del i vårt miljöarbete, säger Tommy Wallgren, ordförande i HSB Brf Solskiftet.
– Miljön är viktig för oss, våra medlemmar och framtida generationer.

Sven Andersson är miljöansvarig på HSB Landskrona och han lovordar Solskiftets satsning.
– Solskiftets miljöarbete är ett föredöme för andra bostadsrättsföreningar och fastighetsägare. Förnybar el är ett viktigt och betydelsefullt bidrag till hela HSB-organisationens miljöarbete och klimatmål, säger han.


Solcellsanläggningen på Solskiftet invigdes av bostadsrättsföreningens ordförande Tommy Wallgren och kommundirektör Susanne Öström.
Foto: Privat.


På en skärm kan man avläsa mätningen av den aktuella prestandan.
Foto: Privat.

Till arkivet