Annons

Seriepremiär med vasst nyförvärv och ungt lag

Vinteridrotterna börjar så smått komma igång med sina seriespel och idag tar vi tempen på tjejerna i Kronan Vollybollklubb.

Söndagen den 5 oktober gör Kronan VBK comeback i det svenska seriesystemet med sitt nystartade damlag. På andra sidan nätet står Örkelljunga VK, som också gör comeback i seriespelet på damsidan.
– För ÖVK är det förmodligen comeback för en hel del spelare som tidigare spelat damvolleyboll, medan det blir debut för nästan samtliga Kronanspelare i seniorsammanhang, säger Marie Saxne, tränare för Kronan VBK.

Annons
 

Rutinen i Kronan står nyförvärvet Karolina Karlsson för. Karolina är 26 år och är inflyttad till Landskrona från Svedala. Där har hon flera års spel i elitserien bakom sig och hon har även meriter från svenska juniorlandslaget.
– Karolina kommer inte bara att spela i damlaget, hon är även en av tre tränare för träningsgruppen som idag består av våra U17, U19 och damlaget. Karolina är det perfekta nyförvärvet i vår satsning på ungdomarna. Vi breddar tränarstaben och får med henne in en hel del kunnande som kommer att bli viktig för ungdomarnas utveckling.

Premiärlaget kommer att ha en medelålder på strax under 17 år är utan tvekan att det yngsta damlaget i klubbens 20-åriga historia.
–  Förutom Karolina har vi två tjejer som är över 18 år, resterande spelare hämtar vi från våra ungdomslag. 90% av truppen är hämtade från de egna leden, poängterar Marie Saxne.

– Vårt mål för säsongen är att lära oss så mycket som möjligt, att ha kul tillsammans och att alla i lugn och ro ska få växa i sina roller. Några resultatmål sätter vi inte upp eftersom vi inte vet så mycket om våra motståndare och eftersom det är oviktigt just nu. Vi ser detta som en långsiktig satsning, där fokus ligger på att skapa en bredd i föreningen för framtiden. Satsningen på ungdomarna kommer fortfarande att vara den viktigaste för klubben, och att få igång ett representationslag är ett stort steg i den satsningen.  

Matchen mot Örkelljunga spelas i Dammhagshallen söndagen den 5 oktober klockan 11:00.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser