Annons

Oavgjort mot Öster

Fina Myresjöarena gapade glest i regnet i bottenmötet mellan Öster och Landskrona BoIS. 2 314 åskådare fick se lagen dela på poängen efter att BoIS kvitterat till 1-1 med tio minuter kvar av matchen.

I en småtrevlig första halvlek var det inledningsvis Öster som tryckte på och BoIS som svarade för omställningarna. Ett 30-tal BoIS-supporters på plats manade till ”Framåt Landskrona BoIS” och anförd av en pigg Andreas Dahl på mitten tog sig de svartvitrandiga in i straffområdet vid ett par tillfällen och skapade riktigt skarpa avslut.

Annons
 

I den 23:e matchminuten var det ytterst nära att Andrew Stadler gjorde sitt tolfte mål för säsongen efter att Johnny Lundberg nickat vidare en frispark från Andreas Dahl. Här räddar målvakt Oscar Berglund hemmalaget från ett underläge.

Snyggt är det när Enis Ahmetovic slår ett inlägg som Andrew Stadler möter med en nästintill perfekt volley. Denna gång dock mitt på Oscar Berglund.

Istället är det Öster som gör mål efter att BoIS:arna agerat passivt efter ett inkast, följt av ett långt inlägg som passerar fyra BoIS:are och en målvakt. Tämligen enkelt kunde hemmalagets kapten Denis Velic nicka in bollen från sin position vid den bortre stolpen.

Från de först 45 minuter antecknar vi också att Johnny Lundberg drar på sig säsongens tredje gula kort och missar därmed den viktiga hemmamatchen mot Hammarby nästa helg samt att båda lagen valt fel skor då halkningsfrekvensen var hög.

Underhållningsmässigt nådde inte andra halvlek upp i samma kvalité som den första.
Öster borde ha utökat till 2-0 när inbytte Freddy Söderberg får en målvaktsretur till skänks men skottet högt över. Istället är det BoIS som lyckas kvittera efter en dubbelhörna med tio minuter kvar av matchen. Daniel Jarl gör sitt första mål i den randiga tröjan när han distinkt knoppar in bollen.
– Nu är jag på gång. Det är en väldigt viktig poäng, ansåg målskytten direkt efter slutsignalen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser