Multiarena på Emaljgatan invigs idag

Idag invigs Landskronas första multiarena på Emaljgatan 2-4 i Karlslundsområdet. Arenan är ett resultat av ett samarbete mellan Hyresgästföreningen, Landskronahem och ett antal pojkar boende i området i åldern 10-15 år. Tanken med multiarenan är att ungdomar ska kunna samlas, sporta och ha roligt tillsammans.

På arenan kan man spela fotboll, bandy, basket med mera. Invigningsdagen till ära blir det en spännande fotbollsmatch mellan killarna i projektet och Landskronahem.
– Landskronahem vill bidra till att stärka och utveckla staden tillsammans med andra aktörer. Multiarenan på Norr, är definitivt ett led i detta! Där har vi tillsammans med killarna i området och i samverkan med Hyresgästföreningen, skapat en aktivet som stärker både trivseln och delaktigheten i området, berättar Helena Fremle, VD på AB Landskronahem.

– Det är skoj att få vara med och skapa en aktiv utemiljö tillsammans med ungdomar i området. Jag och killarna har besökt multiarenor, utegym och lekplatser i Helsingborg och Malmö för att få inspiration. När vi samlat ihop önskemålen var det en multiarena med konstgräs som de allra helst ville ha, säger Li Merander, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen.

Invigningen börjar klockan 16.00.


Foto: Landskronahem

Till arkivet