Skogsindustrin en framtidsbransch i Skåne

Visste du att Skåne har över 5100 anställda inom skogsindustrin och att hela 35 procent av landskapet består av skogsmark? Detta och en hel del annat som rör skogsindustrin kommer eleverna vid i Allvar Gullstrandsgymnasiet få kännedom om på onsdag.
– Vi vill under vår temadag visa gymnasiestuderande, som snart ska göra betydande val för sin framtid, att skogsindustrin är en framtidsbransch med möjligheter till en internationell karriär, skriver Wilhelm Magnusson, vid Framtidsresan i ett pressmeddelande.

Framtidsresan har sedan 1999 återkommande besökt gymnasieskolor med syfte att förmedla möjligheterna till en framtid inom den samlade skogsindustrin.
– Vårt mål under temadagen är att aktivera, entusiasmera samt förklara hur framtiden kan se ut ur skogsindustrins ögon. Detta kommer att ske med en interaktiv föreställning där studenterna aktivt medverkar, avslutar Wilhelm Magnusson.

Till arkivet