Annons

Många smycken på nätauktion

På tisdag är dags för ny onlineauktion på Skånes Auktionsverk och då handlar det till stor del om smycken. Sammanlagt rör det sig om cirka 100 rop av knappt 800. Faktum är att buden redan strömmar in.
– Tidiga bud på smycken är vanligt eftersom det finns ett guld- och ett silvervärde. Det finns då de som automatiskt lägger bud för att vara med från start, säger Joakim Karlsson, ansvarig för onlineauktionerna.

Med all sannolikhet kommer Skånes Auktionsverk att stärka sin ställning på marknaden beträffande smycken. Anledningen är att de tagit in gemmologen Anna Rodman som ny medarbetare i företaget. Hon är utbildad vid FGA vid The Gemmological Association of Great Britain och har tidigare arbetat på Helsingborgs Auktionsverk. Med mångårig erfarenhet inom auktionsbranschen är hon ett välkommet tillskott till verksamheten och kommer att ansvara för smyckeavdelningen.
– Hon har redan gjort avtryck. Inte minst i katalogiseringen av smyckena som ska ropas ut på tisdag. Hon är mycket kunnig och kommer att tillföra mycket för oss, säger Joakim Karlsson.

Annons
 

Som vanligt är det också mycket skulptur som kommer att gå under klubban. Bland Joakim Karlssons favoriter finns ”Törnutdragaren”.
– Det är en skulptur i vit marmor på stensockel och som är i mycket fint skick, säger han och fortsätter beskriva en annan favorit fast inom en helt annan genre.
– Det kanske mest spännande och annorlunda i min personliga smak är nog ett armborst. – Det är troligtvis tillverkat i England på 1700- eller 1800-talet och har då med all sannolikhet används till jakt, säger han och lugnar alla som höjer på ögonbrynen.
– Det är visserligen ett riktigt armborst men det fungerar inte eftersom det saknar bågsträng.

Auktionen äger rum tisdagen den 23 september klockan 18.00. Visning äger rum på auktionsverket på måndag.


Joakim Karlsson håller i såväl ett armborst som tisdagens onlineaktion på Skånes auktionsverk.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser