Annons

Skejtparken invigs och döps till Lagunen

I flera år har skejtande ungdomar i Landskrona önskat sig en skatepark och nu har drömmen blivit verklighet. Landskrona skatepark, som är döpt til Lagunen, invigs lördagen 27 september klockan 11.00.

Den cirka 750 kvadratmeter stora betongparken mellan citystranden Halvmånen och Citadellbadet står färdig om några dagar. Närheten till havet, parkens form, de blåa detaljerna, ljudet av vågor samt vattenplask från badet intill var inspirationen för den av referensgruppsmedlemmarna som kläckte namnet Lagunen.

Annons
 

Invigningen startar klockan 11.00 med invigningstal av fritidsnämndens ordförande Birgitta Persson (M) följt av bland annat prova-på-skate med skategruppen Tösabidarna från Malmö. På plats finns även referensgruppen som varit med under hela projektet och format parken och Landskrona Skateboardförening.
Besökarna av invigningen kommer denna firandets dag även att bjudas på grillad korv.

Ytterligare ett utegym på plats
Samtidigt med skateparken invigs också det nya utegym som placerats intill skateparken. Redskapen i stål är ett nytt koncept för utomhusträning och består av åtta olika stationer med instruktioner.
– Gymmet blir start och mål för motionsspåret runt Citadellområdet som beräknas vara klart i oktober, berättar Tom Sörensson, verksamhetsutvecklare på fritid- och kulturförvaltningen.
– Till nästa sommar anläggs en ny grillplats och lekplats på strandsidan. Och arbetet med den breda sandstranden, som då pågått i fyra år, får en sista ansiktslyftning, avslutar Tom Sörensson.


Så pass sent som igår rullades gräs ut på bullervallarna mellan Lagunen och Citadellbadet.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser