Annons

Moderate gruppledaren utanför fullmäktige

Om det var dämpat hos Socialdemokraterna så var det tämligen låg stämning på O`Learys där Moderaterna höll sin valvaka på söndagskvällen
– Ja, inte är det klackarna i taket, konstaterade ordförande Erik Raita.
– Vi hoppades in i det sista att vi skulle lyckas genom hårt arbete i valrörelsen men trots att vi synts mer än tidigare val så har vi inte lyckats. Extra tråkigt är att se SD:s framgångar, sa Erik Raita som på måndagen haft en första kontakt med Torkild Strandberg (FP) .
– S har jag dock ännu inte hört något ifrån. Men som vi sagt tidigare är vi öppna för samarbete med alla utom SD och V, säger han.

Det blev en lång väntan på att rösträkningen skulle bli klar i Moderaternas starkaste fäste, Glumslöv.
– Det gladde oss naturligtvis lite att vi fick vårt fjärde mandat där. Det är bara att konstatera att vi följer opinionen på riksplanet. Samtidigt noterar vi att vi gjort en stark valrörelse men att den inte räckt till och min egen analys är att vi varit osynliga under själva mandatperioden och här måste vi bättra oss under den kommande.

Annons
 

Håller valresultatet sig med fyra mandat för M innebär det att partiets tidigare gruppledare i Björn O Persson inte kommer in på en ordinarieplats i fullmäktige.
– Valsedlarna är lagda. Nu får vi helt enkelt vänta och se vad kryssen och de sena poströsterna medför, avslutar Erik Raita.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser