Annons

Asmundtorp besegrade Glumslöv

Asmundtorp kunde i helgen besegra Glumslöv med 3-0 och därmed ta ett kliv till något säkrare mark, mitt i tabellen.  En division 5-serie som för övrigt leds av IK Wormo som i helgen besegrade Stattena med hela 1-11.

Det var upplagt för en riktigt spännande match på Asmundtorps IP. Både hemmalaget och gästande Glumslöv låg endast en poäng ifrån varandra och tre poäng skulle göra skillnad i båda lagen.

Annons
 

Det var Asmundtorp som startade matchen bäst. AIF satte press direkt och genom en uppsjö kombinationer skapade man många avslut. Dock lyckades hemmalaget inte få bollen i nätmaskorna.

Istället svarade Glumslöv för en bjudning. Efter ett missförstånd mellan back och målvakt rullades bollen i eget mål. Sist på bollen i Asmundtorp var Daniel Tuhkanen enligt matchprotokollet.

Efter fadäsen jämnar matchen ut sig. Efter en halvtimmes spel kommer dagens snackis på idrottsplatsen. Domaren släpper en offside och Glumslöv gör mål på det efterföljande anfallet. Den assisterande domaren har dock viftat ned flaggan två gånger. Efter ett kort domarmöte beslutar sig huvuddomaren för att blåsa bort målet och tilldöma Asmundtorp en offside. Starka känslor från båda lag under dessa minuter.

Psykologiskt gör sedan Asmundtorps Tomas Gümüssoy kort därefter 2-0, ett resultat sin står sig halvleken ut.

Efter en knapp timmes spel dundrar Asmundtorps Jack Hedetoft in ett volleyskott i målvaktens högra kryss. Fotbollsgodis på hög nivå.

Båda lagen dra sedan på sig vars ett rött kort.
Tre poäng kommer väldigt skönt för oss. Det ger en viss arbetsro. Jag är nöjd med inställningen från laget. I första halvlek spelar vi en bra fotboll. Vi kunde varit mer effektiva framför mål och punkterat matchen mycket tidigare. Plus till backlinjen denna match som är näst intill prickfria, säger Asmundtorps tränare, Johan Paulsson, efter matchen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser