Annons

23 fotoutställningar på festivalen

Nu är det bara fjorton dagar kvar till den andra upplagan av Landskrona fotofestival går av stapeln.  Festivalen, som pågår helgen 22-24 augusti, är kraftigt utbyggd i förhållande till föregående år med fler utställningar såväl inomhus som utomhus.
–  Eftersom flera av de deltagande fotografernas föredrag om sina utställningar, så kallade ”artist talks”, blev fullsatta föregående år, så hålls flertalet av dessa i stora salongen på Landskrona teater detta år, meddelar Göran Nyström, förvaltningschef på arrangerande fritids- och kulturförvaltningen.

Utomhusutställningar kommer att visas på Kasernplan, museets fasad, i gången mellan museet och konsthallen, på Halvmånens strand samt på ett urval av fastigheter runt om i centrum.

Annons
 

Totalt är det 23 olika utställningar som presenteras under festivalen. Festivalen presenterar verk av mer än 140 olika fotografer, representerande ett stort antal olika länder.

För tillträde till inomhusutställningar och till föredrag och artist talks måste man i år ha köpt ett festivalpass som kostar 225 kronor. Festivalpasset gäller samtliga dagar och kan köpas i festivalcentret på teatern samt på museet, i konsthallen och i utställningen Focus: Turkey som visas i Tyghusets exercishall.

Noterbart i sammanhanget är att det för landskronabor finns fortfarande möjlighet att köpa ett Sommarpass som ger fritt tillträde till utställningen Focus: Turkey och fotofestivalens alla utställningar. Sommarpasset kostar 125 kronor och kan köpas på museet, konsthallen och exercishallen fram till och med den 19:e augusti. För barn och ungdom under 18 år som kommer i vuxens sällskap gäller fri entré.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser