Annons

Jezidier demonstrerade mot IS

En hel del lunchlediga landskronabor stannade till på Rådhustorget när Jezidiernas förening i Landskrona idag genomförde en känslosam demonstration på Rådhustorget. Tusentals människor ur minoritetsgruppen jezidier är strandsatta i de isolerade bergen i norra Irak sedan jihadister fördrivit dem från deras hem och så många som 30 000 familjer riskerar dö av svält eller bli dödade, uppger TT. Jezidierna är anhängare av en särskild religionsform bland kurderna och i Landskrona finns en stor och etablerad gruppering och det var dessa som genomförde dagens demonstration. Rapporter hemifrån gör att jezidierna nu vill rikta uppmärksamhet mot vad som sker och hur man behandlas av den Islamiska Staten (IS). På plats och visade sitt stöd fanns flera socialdemokratiska och folkpartiska kommunpolitiker. – Vi kan följa hur Jezidierna utrycker sitt vrede över att uppskattningsvis 200000 av den religiösa minoritetsgrupp i Irak drivits på flykt av extremistiska IS som breder ut sin våldsamma kampanj över Irak, Syrien och nu i Libanon, sa Jonas Esbjörnsson (S) och fördömde extremisterna som inte ger alla rätt till sin religiösa övertygelse vare de är kristna, muslimer, judar, yezider eller något annat. – Det är dags att Sverige, EU och FN lyfter denna fråga, poängterade han avslutningsvis.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser