Värmebölja när de riktiga oldboysen spelade SM i golf

Det var 70 stycken förväntansfulla herrar som i fredags peggade upp på Öresunds Golf i Häljarp för att under två dagar göra upp om SM tecknet för kategorin H75,  ett ny instiftat vandringspris för i år. Denna kategori innebär att yngste man är fyllda 75 år. Geografiskt anlände deltagarna från Gävle GK i norr till Golf de Rebetz Frankrike i söder.
Då Öresunds flacka bana inte är så fysiskt krävande passade det bra för denna kategori. Dock kunde den tryckande värmen vara nog en så tuff motståndare under första ronden på fredagen och det var många trötta ”gubbar” efter 18 hål.
I ledningen efter första ronden hittade vi Gordon Santesson från Bosjökloster som gick på banans par (71 slag) tätt följd av Bengt Persson från Kävlinge GK på 73 slag.
Rond 2 på lördagen spelades under regntunga skyar och med betydligt svalare temperatur.
–  Vi hade dock vädergudarna med oss, säger Annika Wilhelmsson, tävlingsledare SM H75.

Fredagens ledare Gordon Santesson klarade trycket och behöll ledningen till slutet och kan numera kalla sig Svensk Mästare i golf kategori Herrar 75. Med en avslutningsrunda på 75 slag vann han tre slag före 2:an Torbjörn Ziegler Orust GK och Lars Franzén Landskrona GK som tog dagens stora kliv från en 12:e plats till en bronsplats.
Dock fick Lars Franzén även känna guldets sötma då han tillsammans med Gordon tog hem guldet i bästa golfdistrikt.
– Ett stort grattis till medaljörerna. Men även ett stort tack till bankillarna på Öresunds Golf i Häljarp som presenterade en högklassig bana samt till funktionärer och domare Olle Månsson  / Violet Persson för deras engagemang och hjärta, avslutar Annika Wilhelmsson.


Gordon Santesson och Lars Franzén blev guldmedaljörer i lag.

Till arkivet