Annons

BoIS vann klart över Värnamo

BoIS tog tre mycket viktiga poäng på bortaplan mot Värnamo på söndagen. Segersiffrorna skrevs till 3-0 efter ett mål av Paul Torres och två av Andrew Stadler. Segern innebär att BoIS klättrat upp till en kvalplats. Frågan är vem som var mest förvånad. De tillresta BoIS-supportrarna eller spelarna i Värnamo. När BoIS gästade Finnvedsvallen på söndagen ledde dom med 2-0 efter en knapp kvarts spel. Först gjorde Paul Torres 1-0 som sköt från 30 meter. Målvakten var dock på bollen men kunde inte hålla den. Knappt två minuter senare var det Andrew Stadlers tur att prickskjuta in 2-0 efter framspelning av Niclas Rönne. Därefter kontrollerade BoIS matchen och de för dagen rödklädda Landskronaspelarna var närmare att göra 3-0 än att Värnamo skulle reducera. I andra halvlek lyfte Värnamo upp sitt lag och pressade på ganska rejält. Men samtidigt skapades utrymme för BoIS att kontra. Och på en missbedömd bakåtpassning höll sig Andrew Stadler framme och snodde åt sig bollen. Efter en lång rusning lättade han bollen över målvakten och därmed var den sista spiken i kistan islagen. — Jag är stolt över hur grabbarna jobbade sig igenom slutdelen av matchen. De två tidiga målen fick stor betydelse och la grunden för segern. Vi blev satta under stort tryck i andra halvlek, där vi blev lite försiktiga, men vi lyckades hålla målet rent, något vi haft svårt med tidigare, säger BoIS tränare Patrik Johansson efter matchen. Noterbart är att Andrew Stadler ligger på en delad fjärdeplats i skytteligan med sina åtta mål. Leder gör Stefan Silva i Sirius med elva mål. Nästa match för BoIS spelas också den mot Värnamo eftersom serien vänder. Men först har spelarna ett uppehåll. Den 19 juli är det dags att ta nya tag.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser