Annons

Bloggare cyklar åter för Barncancerfonden

Förra året drog Krister Nilsson, eller Kaffehörnan som han kallar sig, in cirka 1500 kronor till Barncancerfonden genom att cykla 62 mil. Tidigare i veckan hoppade han upp på cykeln igen och i år är målet att cykla längre och dra in mer pengar till Barncancerfonden.
– Även om jag började senare i år så är siktet inställt på mer insamlade pengar. Igår blev det 8,9 kilometer, säger Krister Nilsson som tittade in på redaktionen på tisdagseftermiddagen.

Precis som förra året så har han samlat ihop sponsorer som betalar en krona per kilometer han cyklar. Turerna går bland annat till Malmö, Lund, Tågarp och Vomb.
– Närmast är det Malmö som står på programmet. Den turen ska köras under juni månad. Sedan kör jag bara på och håller igång cyklandet till någon gång i november. Sedan blir det för kallt.

Annons
 

Han drar även in pengar till välgörenhet via sin blogg.
– Det är företag som sponsrar och målet här är att ha en eller två tävlingar i månaden. Vi får se hur många som anmäler sitt intresse.

På den väst han har på sig när han cyklar syns sponsorerna. Noterbart är att han i år har såväl Jägersro som Stall Lutfi Kolgjini.
– Jag har alltid varit intresserad av travsport så därför hörde jag av mig till dessa. Det tog ett tag innan jag fick kontakt med de ansvariga på travbanan men nu är det klart. Jag ska dit när jag cyklat till Malmö, säger Krister Nilsson och berättar hur travtränaren Lutfi Kolgjini kom med i bilden.
Han bor i närheten och jag slog honom en signal och berättade om projektet. Fem minuter senare gav han tummen upp.

När Krister Nilsson är ute på sina turer får han många positiva hälsningar och det råder inte brist på folk som hjälpar till.
En gång tappade jag en petflaska och stannade. Jag var på väg till Lund men var inte säker på vägen. Jag kör ju en hel del på måfå och jag har inte den bästa GPS:en i huvudet. Då stannade en tjej från Mexiko och visade vägen. Man får ju inte vara blyg, säger han och skrattar.
Efter en klunk kaffe blir han dock allvarligare.
– Sedan är de det där med håret. Det är viktigt. Jag funderade på om jag när allt är klart i november skulle avsluta med att raka av allt hår på huvudet. Kunde man fått en sponsor som betalade frisören som i sin tur skänkte pengen till Barncancerfonden så hade det varit perfekt. Då kan ju Direkten vara på plats och filma så vi kan lägga upp på Youtube. Den idén får ni fundera på, avslutar han med ett leende.

Mer om Krister ”Kaffehörnan” Nilsson hittar du på hans blogg.
Adressen är http://kaffehornan.se/

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser