Tillväxtdagen gav mersmak

Tillväxtdagen inleddes redan i arla morgonstund i fredags morse på Landskrona teater när Uppstart Landskrona bjöd in till seminarium. 160 personer bestående av företagare och beslutsfattare från Landskrona hade anammat inbjudan. Under ledning av moderatorn Jesper Aspegren fick publiken lyssna på tankar om tillväxt ur ett näringslivsperspektiv från fyra drivande företagsledare. – Uppstart Landskrona vill genom sitt nätverk verka för att de Landskronaföretag, som genom sin kompetens och goda marknadspositionering står för en positiv näringslivsutveckling i staden och genom sin framtidstro också blir en förebild som skapar tillväxt och stabila arbetstillfällen, säger Michael Herbing, vd för Uppstart Landskrona. – Målet är att skapa ett återkommande forum för stadens näringslivsaktörer, samt att skapa inspiration och sprida framåtanda. Vi vill, på ett konstruktivt vis, tillvarata och hantera de tankar, krav och önskemål som näringslivet har, för att uppnå ett fungerande näringslivsklimat i staden, berättar Michael Herbing och Thorsten Karlén, evenemangsansvarig på Landskrona stad, menar att dagen blev innehållsrik och visade på bredden av företag i Landskrona. – Min bedömning är att morgonen på teatern blev mycket lyckad för alla involverade. Vi hade en nästintill fullsatt teater på frukostseminariet. Frukostmötet bjöd på fyra företagsledare som var och en berättade om varför de tycker Landskrona har fördelar ur ett företagar- och etableringsperspektiv. Under ledning av landskronabördige Jesper Aspegren inleddes morgonen med Thomas Abrahamsson, vd på Enercon Windtower som tillverkar vindkraftsaggregat och som berättade om deras kommande flytt från Kockums i Malmö ut till varvsområdet i Landskrona. DSV Roads vd Magnus Malmqvist fortsatte att berätta hur det danska logistikföretaget känt sig välkomna till staden och hur deras framtidsplaner ser ut. Det anrika företaget Parajetts resa i såväl med- som motgångar framfördes av vd:n Anders Persson och sist ut på scen kom Solbritt Andersen, vd på barnklädesföretaget Astrid & Friends. Solbritt kommer ursprungligen från Landskrona men har under många år bott och verkat utomlands, bland annat i i Paris. Där har hon arbetat sig fram bland de olika modehusen tills hon en dag tröttnade att vara anställd och tjäna pengar åt redan väl förmögna modeskapare och valde att starta sitt eget unika klädmärke. Idag vill hon gärna tillbaka till Landskrona och har planer på att försöka etablera sin verksamhet här, Made in Landskrona – Sweden. Efter en avslutande paneldebatt gick hela följet under ledning av Jesper Aspegren ner till Kasernplan där Arenamässan invigdes och bandet till mässan klipptes av Företagsarenans ordförande Göran Green. I anslutning till mässans olika utställare fanns också olika seminariespår dit besökarna var välkomna att lyssna. – Även om fredagen bjöd på ett tryckande varmt väder som gjorde att såväl utställare som besökare svettades i tältet, så tror jag ändå det skapades en hel del nya tankar och idéer och inte minst affärsrelationer, avslutar Thorsten Karlén. Arenamässan var sedan öppen för allmänheten under lördagens Landskronadag.

Till arkivet