Annons

Foto och Kela på KulturTorsdag

Imorgon är det dags för en ny KulturTorsdag på museet. Besökarna kommer då att få reda på det senaste om två spännande projekt som ska sätta Landskrona på kartan.
Det ena är Landskrona Foto som kommer att presenteras av Fritid- och kulturförvaltningens chef Göran Nyström.
Projektet ska genom ett flertal starka aktiviteter inom kulturområdet för den fotografiska bilden, ge Landskrona en nationellt och regionalt tydlig profil. Exempel på detta är Landskrona fotofestival, skapandet av ett kunskapscenter kring fotografi i samverkan med Lunds universitet, en permanent fotohistorisk utställning, olika utbildningar inom fotografi och närliggande områden, kvalitetsutställningar, stöd till unga fotografer mm.
Projektledare Thomas H Jonsson berättar närmare om Fotofestivalen 2014, en del av projektet som redan är igång.

Det andra projektet som presenmteras är Kela (Kreativt entreprenörskap i Landskrona) och det är projektledare Sanna Lillie som berättar mer.
Kela vill bidra till ett mer levande och attraktivt Landskrona med hjälp av kulturella och kreativa företag. Kela förväntas skapa ett ökat utbud av kultur för de boende i Landskrona och även locka fler att flytta till kommunen och starta sina kreativa verksamheter här.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser