Falcons P14-killar skånemästare

Lördagen den 29 mars styrde Landskrona Falcons P14 ner mot Malmö för att spela gruppspel i Skånemästerskapen. I gruppen hade man Åstorp, Malmö FBC och Stanstad. Första matchen spelades mot Åstorp, som gick ut i ett högt tempo. De tog ledningen med ett par måls övertag och höll det fram till slutet av matchen. Då lyckades Landskrona kvittera. Dock, med endast tre sekunder kvar av matchen, utnyttjade Åstorp slarv i Landskronaförsvaret och vann matchen med 4-3.

Detta gjorde att Landskrona var piskat att vinna nästa match mot Malmö FBC för att ha en chans att gå vidare till slutspelet. Man gick ut mycket mer taggade till denna match och tog snabbt en ledning med 3-0. Till slut kunde man hålla ifrån och vinna matchen med 4-2. Även i sista matchen mot då redan avhängda Stanstad blev det seger, något som gjorde att Landskrona stod som gruppsegrare. Detta betydde att laget var klart för slutspel på söndagen.

Slutspelet skulle spelas i Skurup och i kvartsfinalen skulle man ställas mot SödraDal. Det blev en tuff och jämn match där motståndarna tog ledningen. Det stoppade dock inte Landskrona som sedan vände på matchen och lyckades vinna med 3-1 och var alltså klara för semifinal.

I semifinalen ställdes man mot Malmhaug, ett anfallsstarkt lag som pressade ner Landskrona till att försvara sig hela matchen. Men ett påpassligt mål strax innan halvtid och ett strax efter gav Landskrona ett 2-0-övertag. Detta stod sig till slutet av matchen då Malmhaug plockade målvakten och lyckades reducera till 2-1 innan Landskrona gjorde ett mål i tom bur och även här skrevs slutsiffrorna till 3-1.

I finalen stod FC Helsingborg för motståndet. Ett bra lag man haft några jämna matcher med tidigare under året, men då förlorat. Det blev även nu en lika jämn match, och i paus stod det 1-1. Med fem minuter kvar av matchen gick Landskrona upp till 2-1 och matchen stod inför ett par gastkramande sista minuter. Trots viss press från FCH lyckades Landskrona hålla undan och stod därmed som segrare av Skånemästerskapen för P14 2014.

Till arkivet