Annons

Gun Hellsvik föreläser för ekonomistuderande

I syfte att ge elever som studerar ekonomi inspiration arrangerar Allvar Gullstrandgymnasiet en ekonomivecka med ett antal möten och föreläsningar med människor i karriären eller som har en aktningsvärd karriär i sin portfölj. Bland annat kommer den före detta justitieministern Gun Helsvik och talar om karriärplanering och ledarskap.

Den 7-11 april kommer ekonomieleverna på Allvar Gullstrandgymnasiet ta del av mångårig erfarenhet och angelägen kunskap ur ett ekonomiskt perspektiv. Föreläsningarna kommer bland annat att handla om organisation och marknadsföring, karriärplanering och ledarskap, juridik samt EMU-valutaunionen. Såväl svenska som internationella perspektiv tas upp, en del högst aktuella med det förestående valet till Europaparlamentet.

Annons
 

Gästande föreläsare:

  • Ingrid Hanell Karlsson (eget handelsbolag i utbildning och ledarskap) talar om organisation och marknadsföring.
  • Gun Hellsvik (domare i Försvarsunderrättelsedomstolen, fd moderat Justitieminister 1991-1994) föreläser om karriärplanering och ledarskap.
  • Göran Svensson (fd chef för Svenska Handelskammaren i Tyskland) berättar om EU och Europarlamentet, EMU – Valutaunionen, Tyskland, Sverige och framtiden samt svarar på frågan om varför EU-valet den 25 maj är viktigt.
  • Sara Andersson (bitr jurist, Advokatfirman Lindahl KB) och Dennis Axnér (reklamman) talar om juridik och marknadsföring.
  • Lars H Bruzelius (docent i företagsekonomi) Hans Mattsson (Harcon International AB) diskuterar ämnet företagsekonomi på universitetet – Några centrala begrepp: affärsidé, vision, mål och strategi i teori och praktik.
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser