Annons

Från hakkors till hjärtan

På måndagsmorgonen möttes elever och lärare på Albanoskolan av klotter i form av bland annat hakkors och nazistiska slagord skrivna på väggar och lekplats. Efter att ha fotograferat allt och gjort en polisanmälan, tvättades klottret bort och vid lunchtid kunde man bara ana vad som tidigare stått på väggarna.

Händelsen fick dock Liberala Ungdomsförbundet (LUF) i Landskorna att reagera.
– Detta är något som vi inte tolererar. Därför anordnade vi under måndagskvällen en manifestation där hjärtan placerades över skolfasaden för att visa att kärleken övervinner hatet, säger Karl Philip Nilsson, ordförande LUF Landskrona, och förklarar.
– Vi står upp för frihet och mångfald. Att detta ska ske i Landskrona är ytterst sorgligt men en dag som denna är det viktigt att vi visar att vi säger nej till nazism. Vi i LUF vill inte bemöta hat med hat, det ligger inte för oss. Vi möter hatet med kärlek och vill att eleverna ska känna att vi bryr oss, säger ordföranden och avslutar.
– Vi kan inte bara debattera med våra motståndare om händelserna när människor kränks, därför tar vi som ungdomsförbund detta tråkiga tillfälle i akt och kommunicerar direkt till de drabbade eleverna. Vi är tusen gånger fler.

Annons
 


Senare på kvällen var representanter från Liberala Ungdomsförbundet i Landskrona på skolan för att sätta upp hjärtan istället.
Foto: Privat

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser