Mårten Nordbeck klar för BoIS

I onsdags skrev vi att Lunds BKs vänsterback Mårten Nordbeck praktiskt taget var klar för spel i BoIS och idag kom bekräftelsen. Landskrona BoIS har skrivit ett tvåårskontrakt med 23-åringen och därmed är med all sannolikhet truppen spikad.
– Några fler nyförvärv lär inte dyka upp, säger Mats Aronsson, klubbchef i BoIS.

Mårten Nordbeck är vänsterback och vänsterfotad och har ett särskilt bra tillslag och används därför ofta på fasta situationer. Enligt moderklubben Lunds BK är han den mest talangfulle spelaren som klubben fått fram. De flesta rankade honom som Söderettans bästa back under förra säsongen.

Enligt BoIS hemsida var intresset för spelaren stort och en övergång till Helsingborgs IF var nära. Men nu lirar han alltså för BoIS de kommande två åren.

BoIS möter Ängelholms FF i säsongens andra träningsmatch imorgon klockan 13.00. De som vill se Mårten Norbeck får dock troligtvis vänta.
– Han har bara tränat ett pass med oss så jag tror att hans debut får vänta, säger BoIS tränare Jörgen Pettersson och förklarar att det är en decimerad trupp som ställs mot seriekonkurrenterna.
– Vi har en hel del som är borta av olika anledningar. Vi ska köra ett pass idag och sedan spikar jag vilka som ska med. Men klart är att, förutom Mårten Norbeck, så missar följande spelare matchen. Robin Hofsö, Kim Persson, Dennis Olofsson, Cimon Lydén, Surprise Ralani, Rasmus Alm och Andrew Stadler.

Till arkivet