Annons

S föreslår nya namn till Ventrafiken

Ventrafiken står inför stora utmaningar och efter det att en majoritet i kommunstyrelsen valt att sparka styrelsen har Socialdemokraterna beslutat sig för att inte ta strid i personfrågan.
– Vår uppfattning är fortfarande att våra tidigare styrelseledamöter agerat efter bästa förmåga med tanke på den information man erhållit från såväl vd som styrelsens moderate ordförande. Tyvärr valde kommunledningen att smita från sitt eget ansvar i frågan och istället smeta ut ansvaret över hela styrelsen. Det är djupt beklagligt, konstaterar riksdagsman Anders Karlsson (S).

Socialdemokraterna kommer därför att föreslå tre nya ledamöter i den nya styrelsen för Ventrafiken, dessa är Anders Karlsson, Bertil Engdahl och Jenny Tillander.

Annons
 

Anders Karlsson har i egenskap av riksdagsman väckt frågan om statens ansvar för Ventrafiken i riksdagen.
– Och det är en fråga som jag kommer att fortsätta driva, betonar han.

Bertil Engdahl är en känd företagare i kommunen som idag bland annat innehar en styrelsepost i Backafallsbyn.
– För oss är det centralt att ha kopplingarna till Ven i styrelsearbetet, betonar Anders Karlsson och förklarar vidare att Jenny Tillander är ersättare i kommunstyrelsen.
Genom hennes medverkan i styrelsearbetet får vi en direktkontakt med ägarna och förhoppningsvis kan vi då förbättra informationen så att vi i framtiden slipper uppleva en kommunledning som så oansvarigt behandlar en viktig verksamhet som Ventrafiken.

Förslaget till nya styrelseledamöter i Ventrafiken lämnas vid kvällens fullmäktige möte.

Läs mer:

  • Anderberg, Wramfelt och Fahlcrantz till Ventrafikens styrelse
  • Björn Falk ny ordförande i Ventrafiken
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser