Annons

Björn Falk ny ordförande i Ventrafiken

Landskrona Direkt hann inte mer än konfrontera moderaternas ordförande Erik Raita och därefter publicera spekulationen om att Björn Falk kan bli näste ordförande i styrelsen för Rederi AB Ventrafiken (se annan artikel) , förrän partiet gick ut med pressmeddelande och bekräftade.

Den moderata kommunfullmäktigegruppen har utsett Björn Falk (M) till partiets kandidat som ordförande i Rederi AB Ventrafiken.
– Han har den bredd i sitt politiska engagemang från både kommun och landsting/region och en affärsmässig kunskap som är nödvändig i rollen som ordförande i Ventrafiken. Det kommer att krävas ett tydligt och konsekvent ledarskap för att bolaget ska leverera både service till kommuninvånarna och vara en magnet för vår turism, säger Björn O Persson, ordförande i den moderata kommunfullmäktigegruppen.

Annons
 

– Ventrafiken är till för både venbor och besökare. Man skall kunna bo på Ven och arbeta i land, turistnäringen på Ven skall ha bra förutsättningar och de som vill besöka Ven skall kunna göra det på ett enkelt sätt, säger Björn Falk som själv ofta hyr en ”hodda” på ön.

– Ventrafikens roll är att ordna bra och effektiva transporter för resenärerna och på så sätt understödja företagare med verksamhet på Ven, säger han.

– För att göra det krävs att Ventrafiken blir effektivare och koncentrerar sig till sin kärnuppgift. De investeringar som gjorts i det nya fartyget och i terminalerna ger bra förutsättningar, men det kommer att krävas organisatoriska förändringar i bolaget. Mitt uppdrag som ordförande är att säkerställa att förändringarna genomförs så snabbt som möjligt, avslutar Björn Falk.

Björn Falk utses formellt, tillsammans med den övriga styrelsen, i samband med kommunfullmäktige den 27 januari.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser