Annons

Glädje i Falcons efter derbyseger

137 personer hade i lördagskväll sökt sig till Landskrona idrottshall för att beskåda skånederbyt mellan Falcons och Kävlinge IBK i damernas division 2. De flestra kunde också ta sig hem med ett leende på läpparna då hemmafavoriterna kunde vinna med 5-2.

Kävlinge var annars förhandsfavoriter.  Vid höstens möte tog Kävlinge på hemmaplan hem segern med 7-6 i sudden death. Lägg därtill att Landskrona Falcons lag har flera skadade spelare, vilket slår hårt mot en redan liten trupp. Kävlinge kunde mönstra desto fler spelare.

Annons
 

Första perioden blev jämn och lagen gick till pausvila med ställningen 1-1, efter en intensiv och fysiskt tuff första period. Falcons inleder andra perioden starkt och efter drygt fyra minuter har man tagit ledningen med 3-1 efter mål av Maria Laurenius och Lisa Hansson. Falcons kontrollerade matchen och ställningen stod sig perioden ut.
 
Falcons bjöd åter på en rivstart i tredje perioden och efter 48 sekunder sätter Linn Jeppsson-Widerberg 4-1. Sju minuter in i perioden tar Kävlinge en time-out och någon minut senare reducerar Linnéa Selmerhagen till 4-2. Till hemmapublikens glädje fortsatte Falcons att dominera matchbilden och när Johanna Kvist gör 5-2 för Falcons avgörs matchen, trots ett frenetiskt kämpande Kävlinge.
 
Målskyttar i matchen för Kävlinge: Olivia Olsson och Linnéa Selmerhagen. För Falcons: Maria Laurenius två mål, Lisa Hansson, Linn Jeppsson Widerberg och Johanna Kvist.
 
Noterbart är att det endast blev en utvisning under hela matchen, inte minst med tanke på hur hett derbyt var.

Nu väntar en returmatch mellan lagen redan nu på lördag 18 januari kl 17.15 i Landskrona Idrottshall. Kvartsfinal i DM och det är säkert ett revanschsuget Kävlinge som åter gästar Falcons hemmaborg.


Lagkaptenerna Carolin Lindberg och Linn Jeppsson Widerberg i tuff närkamp.
Foto: Ulf Bjarke.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser