Annons

Fråga ställs om indragna bussturer

Det har talats mycket om trafiken till och från Ven den senaste tiden. Men även i kommunens andra byar har man synpunkter hur man ska ta sig till och från tätorten. Från och med nästa vecka genomförs en neddragning av trafiken mellan Härslöv och Landskrona. Med anledning av detta ställer socialdemokraten Eva Örtegren en fråga till teknik- och servicenämndens ordförande Bo Lundgren (FP)
– Kollektivtrafik är en förutsättning för många att kunna leva och bo på en ort. Härslöv har idag 11 turer till och från centralorten måndag – fredag. Mellan 6.17 och 19.47 från Härslöv och 07.10 och 19.15 från staden. Från och med den 15:e december finns det bara några få turer kvar åt båda hållen. Från Härslöv 6.41, 7.15 och 16.38. Från staden 7.15, 15.26, 16.50 och 17.50.
Detta drabbar våra skolungdomar, äldre och vuxna utan bil hårt. Hur skall man komma till skolan om man börjar senare än kl 8? Hur skall man kunna ta del av de fritidsaktiviteter som staden erbjuder? Hur skall man kunna gå till tandläkare, läkare eller handla i stadens affärer? Många riskerar att inte kunna bo kvar. Jag vill därför fråga Teknik- och servicenämndens ordförande Bo Lundgren (FP): Har staden haft någon diskussion med Skånetrafiken om neddragningen av kollektivtrafiken till Härslöv? Accepterar du att en av våra orter drabbas så negativt på detta sätt? Om nej, vad tänker du göra åt saken?

Eva Örtegren hoppas få ställa frågan och även få svar vid måndagens kommunfullmäktigemöte.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser