Plåta dig med tomten på bussen

På söndag eftermiddag lånar tomten och två av hans medhjälpare en stadsbuss i Landskrona. Allt i ett led att bygga bättre relationer mellan ungdomar och stadens busschaufförer.

Det hela är utformat som en tävling där arrangörerna uppmanar stadens unga att med mobilen fotografera sig tillsammans tomten och därefter ladda upp bilden på Instagram med hashtaggen #hittatomten.

Tips och ledtrådar om var tomten finns fås av Nobinas busschaufförer, tipsar Hajrije Aliu på Nobina om och hoppas att arrangemanget kan bygga broar och goda relationer.

Genom att få kunskap om stadsbussarna i tidig ålder hoppas vi öka kundnöjdheten som leder till fortsatt åkande efter skoltiden.  Vi vill tillsammans finnas där för ungdomarna för att lyfta fram kollektivtrafiken som en mötesplats och resandet som en positiv del i deras vardag. Stadsbuss Landskrona vill bidra som en aktiv samhällsaktör.  Kollektivtrafiken hjälper dem dit de måste men även dit de vill.

Enligt Nobina har bussföraryrket idag en ganska låg status bland unga. En förbättrad relation och förståelse för yrket kan bidra till att öka respekten för rollen.
–  Förbättrade relationer och positiva möten ökar tryggheten för alla parter. Därför välkomnar vi alla unga att delta i tävlingen ” Hitta Tomten” och önskar oss riktigt fina möten med ungdomarna.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Skånetrafiken, Nobina och Sektionen Fält på Landskrona stad och pågår klockan 12-15 söndagen den 8 december.

Regler med mera hittar du på – www.skanetrafiken.se/hittatomten

Till arkivet