LA 261 Musikhjälparna

Även i år satsar föreningen Ökända på att dra i pengar Musikhjälpen. Årets bidrag sker i form av en stödgala lördagen den 14 december.

Under galan kommer livemusik med lokala band och kända artister att uppträda, det kommer vara dansuppträdanden samt konstinslag, målet är att samla in pengar till Musikhjälpen genom lotterier och gåvor.

Arrangemanget går under namnet  “LA 261 Musikhjälparna och är registrerat hos Musikhjälpen som stödjer initiativet.

Glasburen som hela Musikhjälpen kretsar kring placeras i år på Gustaf Adolfs torg i Göteborg varifrån 144 sändningstimmar kommer att ske mellan den 9-15 december. 96 artister kommer att gästa buren och se till att svenska folket bidrar till insamlingen som Radiohjälpen ansvarar för. 

I år ska insamlingen gå till att skapa bättre förutsättningar för unga kvinnor i underutvecklade länder att överleva sin graviditet. Musikhjälpen kämpar för att alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet – Din musik räddar liv.
– Vi i Landskrona vill gärna bidra till denna kamp för alla kvinnor. Flera organisationer, föreningar samt Landskrona stad har gett underlag för en välgörenhetsgala till förmån för Musikhjälpen. Vi kommer under lördagen att ha ett fantastisk lotteri där företag och kulturaktiva har bidragit med gåvor och presentkort.  På kvällen går entréavgiften till insamlingen, säger Christian Hallworth från föreningen Ökända.

Galan kommer äga rum den 14 december på Tages Nattklubb. Det hela drar igång redan klockan 12:00 och håller i fösta omgången på till 18:00.
– Då är alla välkomna. På kvällen öppnar sedan dörrarna igen för de vuxna klockan 22 och vi håller på till  03.

För mer information om Musikhjälpen besök www.musikhjalpen.se
Mer om stödgalan på Tages kan du läsa om på Facebook.

Till arkivet