Annons

Stadsarkitekten lämnar – Slitsamt medger han

I maj 2011 tillträde Petter Eiring som stadsarkitekt i Landskrona.
Nu drygt två år senare har han sagt upp sig från tjänsten och anledningen är att han känner att det just nu är slitsamt på stadshuset.
–  I februari nästa år tillträder jag som biträdande länsarkitekt på Länsstyrelsen, säger han.

Man får söka sig flera decennier tillbaka för att hitta en tidsepok då Landskrona senast stod inför ett så pass omfattande stadsförnyelsearbete. Norra Borstahusen-projektet är i sin linda. I fjol somras gav fullmäktigeledamöterna klartecken till bostadsbygge på Jönsaplan inkluderar en kanal in på en innergård. En fördjupad översiktsplan med storslagna visioner, 50 år fram i tiden är ute på samråd. En ny framtid håller på att stakas ut av politiker och tjänstemän.

Annons
 

Då väljer du att hoppa av, varför?
– Det är rätt så slitsamt överhuvudtaget just nu. Man slits mellan politikens och kollegornas viljor. Sen har vi allmänheten, både de som vill ha bygglov och de som motsätter sig detta.  Jag vill ha en paus från detta nu, säger han och det går inte att ta miste på hans olust inför situationen.
– Samtidigt är det synd att lämna Landskrona nu. Här finns väldigt goda förutsättningar för en ljus framtid. När jag pratar med folk utanför staden så har man nu hört att det vänt och det talas gott om staden. Vem vet, kanske återvänder jag en dag. Jag ser mig som Öresundsbo och jag är faktiskt bara 49 år och har många år kvar på arbetsmarknaden. Är jag välkommen så kanske jag återvänder.
 
Nyligen fick förvaltningen och därmed indirekt du, toppbetyg i en undersökning gjord av Sveriges Kommuner och Landsting bland annat för er snabbhet att behandla bygglov. Hur sporrar sådant?
– Det är en fjäder i hatten som jag tar med mig.

Det är inte så att du nu placeras på Länsstyrelsen för att bli Börje Anderssons handgångne man?
– Haha, nej så är absolut inte fallet, säger Petter Eiring och skrattar hjärtligt.
– Jag har tidigare arbetat på Länsstyrelsen och vet vad jag har att vänta mig.

Petter Eiring är den fjärde höga tjänstemannen som på eget bevåg väljer att lämna Landskrona stad under hösten. De andra är;
Kommunikationschef – Helena Zimmerdahl – nytt jobb okänt.
Tf förvaltningschef omsorgsförvaltningen – Susanne Rosenström blir ny socialchef i Svalöv.
Tidigare äldreomsorgschefen  och hemvårdschefen – Lena Landström är sedan i september ny socialchef i Höganäs.

En kommentar till "Stadsarkitekten lämnar – Slitsamt medger han"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Stadsarkitekten har slutat

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser