Annons

Rickard Malmsten på turné med jazzstjärna

En av Sveriges största jazzprofiler, Rigmor Gustafsson, uppträdde i Sofia Albertina kyrka förra hösten och i februari ger hon sig iväg på en miniturné i Asien. I bandet som backar upp hennes sång hittar vi ingen mindre är Rickard Malmsten, Landskronasonen som blivit ett namn inom jazzen.

Du ska på Asienturné med ingen mindre än Rigmor Gustafsson. När bär det av?
– Ja det stämmer. Det ska bli kul att turnera Asien igen som jag tidigare har bott i 12 år.

Annons
 

Hur många spelningar har ni bokade och hur länge stannar ni borta?
– Vi kommer att spela 6-7 spelningar och är cirka 10 dagar i Asien. Eftersom man oftast spelar ganska sent så har vi fortfarande mycket ledig tid som att gå på Kinesiska muren eller utforska dom fina stränderna i Thailand.

Var ska ni spela?
– Peking, Shanghai, Guangzhou, Hong Kong, Macau och möjligen Thailand.

Vilka mer än du och Rigmor kommer att stå på scenen?
– Det är den fantastiska saxofonisten Magnus Lindgrens projekt och han skriver och arrangerar all musik som vi kommer att spela. Andy Pheiler spelar gitarr och sjunger tillsammans med Rigmor. Min gode vän från Hong Kong Anthony Fernandes lirar trummor och jag själv på bas.

Har du spelat med Rigmor Gustafsson tidigare?
– Jag har haft lyckan att få spela lite med Rigmor tidigare i Hong Kong tillsammans med Nils Landgren och har turnerat med hennes syster Christina Gustafsson som också sjunger fantastiskt. Det ska bli kul att spela med i Magnus projekt som heter Souls och ser fram emot turnén. Nu i december kommer jag också turnera Hong Kong med den otrolige trumpetaren Anders Bergcrantz och Anna-Lena Laurin som just fick Sveriges finaste kompositionspris Jazzkatten vilket jag också ser fram emot.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser