Annons

Lejonet föll i förlängning

Trots att Lejonet lyckades jaga ifatt ett 2-5-underläge mot Åstorp så föll man på målsnöret. 2.48 in i förlängningen lyckades gästerna göra 5-6 efter att Ted Mihalek-Hellström i Lejonetkassen tappat balansen.

Den första perioden slutade 1-2 efter att Åstorp först tagit ledningen men Lejonet kvitterat i boxplay. Gästerna tog dock ledningen på nytt dryga minuten innan periodpausen.

Annons
 

Andra perioden började som den första slutade, med övertag för Åstorp. Då gästerna fick sin enda utvisning i matchen höll dock Lejonet sig framme och kvitterade.
I det ställningskrig som sedan uppstod lyckades Åstorp än en gång ta ledningen.

Direkt i tredje perioden drog Johan Rehnström i Lejonet på sig en utvisning, vilket straffade sig. Åstorp ökade på till 2-4 och i mitten av perioden kom 2-5.
De flesta trodde då att matchen var körd men Lejonet ville annat. Det tog bara 17 sekunder så satte Lukas Kundberg 3-5 och hoppet tändes på nytt i Lejonetbåset.
Efter målet trycktes Åstorp tillbaka rejält och det var i princip spel mot ett mål. Lejonet skapade en del bra chanser och fick betalt för sitt jobb. 16.34 kom 4-5 genom Johan Rehnströn, med ett skott i bortre krysset bakom en skymd Åstorpsmålvakt.
Lejonet tog time-out för att samla truppen inför de avgörande minuterna och det gav resultat. Kvitteringen kom, helt rättvist 19.02, precis när man var på väg att plocka ut målvakten.

Säsongens första förlängning var ett faktum.
I spel 4 mot 4 skapade Lejonet bäst chanser men 2.48 in i förlängningen så hände det som inte fick hända. Ted Mihalek-Hellström skulle göra en sidoförflyttning och tappade fästet då han råkade trampa på en rem till benskyddet. Följden blev att han tappade balansen och Åstorp kunde därför sätta segermålet.

Sättet Lejonet förlorade på var lit snöpligt men de tog en oerhört viktig poäng, då även Limhamn tappad ett poäng mot Frosta, vilka Lejonet möter på bortais på söndag.

Resultat:
5-6 (1-2, 1-1, 3-2, 0-1)

Målgörare:
Lejonet: Filip Engström, Håkan Ejneborn, Lukas Lundberg, Felix Andersson och Johan Rehnström
Åstorp:Mattias Johnsson 2, Oskar Öberg, Lukas Tuvesson Robin Johansson och Fritjof Glbe

Skott:
40-47

Utvisningar:
Lejonet 3 x 2 min
Åstorp 1 x 2 min

Publik
182

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser