Kvalstrecket närmar sig för BoIS efter ny storförlust

Det var pojkar mot män på Behrns Arena när Örebro SK rutinerade spelare visade BoIS sargade trupp hur fotboll ska spelas. Från första till sista minut hade närkingarna full kontroll på tillställningen och de 3-0 som matchen slutade får anses vara smickrande för BoIS. Siffrorna kunde varit dubbelt så stora.

Efter 52 minuter hade Fredrik ”Mini” Svanbäck BoIS första avslut i matchen då han la bollen i händerna på ÖSK-keepern Oscar Jansson. I minut 68 spelade Fredrik Karlsson fram sin namne Olsson som helt ren försökte chippa över Jansson i målet men BoIS bästa chans i matchen räddades hyfsat enkelt. Det var allt som antecknades i blocket i fråga om BoIS-anfall.

Men vid det läget var matchen redan avgjord. Det stod 3-0 på resultattavlan. I första halvlekens tionde minut drog Linus Malmqvist ner Kalle Holmberg och den påföljande straffen satte Shpetim Hasani säkert i mål.
ÖSK fortsatte att trumma på och de radade upp chanser, framför allt från högerkanten. Något mer mål lyckades dock inte hemmalaget göra i den första halvan av matchen. Kim Persson som gjorde sin första match från start hade oerhört svårt på sin högerkant mot Daniel Björnkvist och byttes ut redan efter en dryg halvtimme. Det ska dock sägas att Patrik Åström som ersatte inte lyckades nämnvärt bättre.

Fyra minuter in i andra halvleken kom 2-0. Det var Patrik Haginge som från högerkanten hittade Kalle Holmberg som slog in bollen i öppet mål. 3-0 såg ungefär likadant ut. Försvarsspelarna stod och tittade på när Shpetim Hasani helt ensam ett par meter från mållinjen kunde bredsida bollen i mål. Att sedan Peter Samuelsson lyckades missa helt öppet mål på övertid får väl närmast noteras som en smärre miss. Än en gång var försvarsspelarna på en annan planet.

Nu är goda råd dyra. Kvalstreket kryper allt närmare i och med att Jönköping vann mot Assyriska. BoIS har en målskillnad på 13-1 i baken på fyra matcher. Dessutom är ett flertal av lagets rutinerade spelare petade på grund av att de, enligt Jörgen Pettersson, inte visar framfötterna på träningarna. Alla varningsklockor ringer. Denna säsongen är långt ifrån slut. Närmast väntar hemmamatch mot Gais den 21 oktober.

Till arkivet