Annons

Fredrik Olsson sänkte Bajen på tio minuter

BoIS kontrade sönder Hammarby när Stockholmarna gästade IP inför 2 646 åskådare på lördagen. Fredrik Olsson var lika het som sensommarsolen och gjorde tre mål på tio minuter i första halvlek och för spiken i kistan stod Fredrik Karlsson som gjorde 4-1 i andra halvlek. I och med seger han nu BoIS sju poäng tillgodo på Varberg som ligger på den översta kvalplatsen till division 1.

BoIS taktik mot Hammarby gick hem till hundra procent. Stockholmarna skulle få ha boll och då BoIS erövrade bollen så skulle det bli snabba omställningar. Och så blev det också. Efter tio minuter fick Alexander Tkacs bollen utanför straffområdet men damp i backen i kamp med en försvarare. Fredrik Olsson kom då bakifrån, snodde åt sig bollen och gjorde 1-0 bakom Johannes Hopf.

Annons
 

Sju minuter senare hittade Tkacs Fredrik Olsson på nytt efter en kontring på vänsterkanten och 2-0 var ett faktum.
Direkt efter avspark lyckades dock Kennedy Bakircioglu reducera till 2-1.
Fredrik Olsson ville dock mer. I matchens 20:e minut var det Fredrik Karlsson som frispelade Fredrik Olsson som enkelt kunde göra 3-1.

Efter de fyra snabba målen lugnade spelet ner sig en aning. Hammarby tilläts spela runt men några målchanser fick man inte.

I andra halvlek gasade gästerna och pressade för att få till en snabb reducering. Men då pressen var som värst hittade Erik Andersson Fredrik Karlsson som i kamp med målvakten lyckades få in bollen, ett mål som var spiken i kistan.
– Även om vi hade något enstaka läge i samband med en hörna så var det där matchen vanns. Det ska vi vara ärliga att säga, konstaterade Hammarbys tränare Thomas Dennerby efter matchen.

Faktum är att BoIS var närmare både 5-1 och 6-1. Fredrik Olsson var helt ren med målvakten i minut 78 men lyckades inte överlista honom och matchens sista spark stod Mattias Anderson för, ett skott som träffade stolpens insida utan att gå i mål.

– Vi spelade exakt så som vi kommit överens om. Vi försvarar oss bra och ställer om snabbt. Därför lät vi Hammarby ha boll, sa en mycket glad Jörgen Pettersson.
– Dessutom får vi ett tidigt mål och det är viktigt.

Tremålsskytten är naturligtvis också väldigt nöjd.
– Vi visar att vi kan ställa om snabbt och göra det riktigt bra. Det är en typ av spel som passar oss bra, säger han. Att styra matcher är kanske något som får vänta.
– Ska vi vara ärliga så kanske vi behöver ett bättre grundspel om vi ska styra matcherna.

Fredrik Karlsson utesluter dock inte sådant spel.
– Hammarby är ett spelande lag men det är skillnad om man till exempel möter Varberg. Då måste man kunna styra spelet, säger han.

Fredrik Karlsson har de senaste matcherna fått rollen som target- och framspelare i större utsträckning men det är inget han gräms över.
– Det har ju fungerat bra och jag har ju även fått göra ett och annat mål så jag är lika glad, säger han och skrattar.

Några som inte skrattade far Hammarbyfansen som efter matchen ville ha ett snack med spelarna i sitt lag. Så hotfull blev stämningen att de ansvariga tvingades låsa samtliga grindar för att supportrarna inte skulle komma i närheten av omklädningsrummen. Efter en stund kom dock Kennedy Bakircioglu ut och talade med de uppretade supportrarna och efter en stund lämnade de platsen så att spelarna kunde hoppa på bussen för att resa hem.


BoISarna stred sida vid sida och Hammarbyspelarna hade inte så mycket att sätta åt.


Erik Andersson visade känsla när han hittade…


…Fredrik Karlsson som gjorde 4-1…


…allt medan Hammarbyförsvararna stod och tittade på.


Alexander Tkacz i duell med den före detta BoISaren Christoffer Carlsson.
– Det måste ha varit en kul match att titta på för alla BoISarna, sade den sympatiske hallänningen efter matchen.


Såhär nära var Fredrik Olsson att göra 5-1.


Rasmus Alm, född 1995, gjorde sin debut i den randiga A-lagströjan då han ersatte Fredrik Olsson när det återstod drygt fem minuter av ordinarie tid.


I matchens slutskede tvingades Philip Andersson linka av planen med smärtor i lårets insida.
– Det gjorde rejält ont men jag hoppas att det bara rör sig om kramp, sade han en halvtimme senare.


Efter matchen tvingades polisen stänga samtliga grindar då några Hammarbysupportrar ville ta sig till omklädningsrummen för att snacka med spelarna. Efter en stund kom dock Kennedy Bakircioglu ut och snackade med fansen som omgående lugnade ner sig.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser