Annons

Sophies skördedag på Ven

Imorgon, lördag ligger Vens trädgårdar åter i fokus och Tycho Brahemuseets renässansträdgård är full utav upplevelser. Det är dags för skördegille i Tycho Brahes och hans syster Sophie Brahes anda.
– Smaka på renässansdelikatesser som torkad fisk och vinkokta fikon, mat Tycho troligtvis kan ha ätit 450 år tidigare. Hjälp trädgårdsmästaren att skörda, följ med på en trädgårdsvisning och lär mer om dåtidens medicinalväxter, testa papperstillverkning, kalligrafiskrivning, astronomiska mätinstrument, lyssna till miniföredrag, konserter, trädgårdsföredrag och dramatiserade guidningar, säger Nina Petersson, platschef på Tycho Brahe museet och berättar om systerns stora intresse för det odlade.
– Sophie skickade lökar och fröer och spred skötsel- och plantråd över hela Europa. Främst handlade det om egna erfarenheter kring läkeväxter för alkemiska experiment och Tycho beskrev Sophie som ”långt skickligare” än honom inom trädgårdskonsten.

Tycho Brahemuseet slår upp portarna klockan 11.00 och skördedagen pågår till klockan 19.00.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser