Annons

Glädje på utbyggt Malvan

Den ideella föreningen Malvan hälsade media och kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP) välkomna till sin utbyggda loppislokal på Drottninggatan på onsdagseftermiddagen. Anledningen till besöket var, förutom att visa upp de nya lokalerna, också att visa sin tacksamhet mot några av de som gjort det möjligt att mer än fördubbla affärsytan.
– Vi tackar såväl Coop och Jihå El som Frankes bygg och Sko-Elegance. Utan dessa hade vår verksamhet haft svårare att uppnå sitt mål, att fixa ett mål mat till behövande i Landskrona, sa föreningens ordförande Birgitta Lantz.

Efter välkomsttalet berättade Per Jensen att läget för föreningen är akut. Antalet dagliga gäster har ökat från cirka 30 till runt 60 på några år. Detta faktum i kombination med att Malvan bara kan ta emot 20 ätande åt gången gör att läget är kritiskt.
–  Nu är det sommar så några kan äta ute men hur vi ska göra till vintern vet jag inte, säger han.
Torkild Strandberg tror sig dock ha lösningen klar.
– Jag har förstått att de håller på att lösa problemet genom egna kanaler. Och vad gäller framtiden så har vi sagt att vi ska hjälpa dom att hitta nya lokaler när det är dags att börja bygga på Jönsaplan. När detta kommer att ske vet ingen.

Annons
 

Kerstin Sjöstrand på Malvan vädjar också om svar från Torkild Strandberg.
– Vi talar inte om gamla alkoholiserade män längre. Cirka 20 procent av de som besöker oss är tjejer och kvinnor och antalet yngre besökare ökar hela tiden. Läget är alarmerande, säger hon.
– Det är ingen hemlighet att vi har bekymmer, erkänner Torkild Strandberg och berömmer Malvan och alla de som jobbar ideellt.
– Det är ett beundransvärt engagemang. De gör ett strålande jobb och försöker hjälpa efter sin förmåga. Vi har som sagt ett uppdrag i att hitta nya lokaler till Malvan när de måste lämna Jönsaplan.

Efter träffen i lokalen på Drottninggatan begav sig företrädare för Malvan till Sko-Elegance för att överlämna ett diplom efter att affären skänkt ett stort antal skor som till stor del redan sålts ut.
– Vi är oerhört tacksamma. Vi har tredubblat vår försäljning den senaste tiden och till stor del är det din förtjänst, sa Per Jensen som delade ut diplomet till Lars Eszter på Sko-Elegance.
– Det är skönt att höra. Det var det som var meningen, svarade en glad Lars Eszter.


Malvans ordförande Birgitta Lantz fick Torkild Strandberg att lyfta på luren och ringa flickvännen för att höra vilken skostorlek hon har.


Efter pressträffen öppnades dörrarna till Malvans loppis och många var nyfikna på skorna.


Birgitta Lantz och Per Jensen begav sig till Sko-Elegance för att överlämna ett diplom till Lars Eszter.

Läs mer:
Vad händer här?

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser