Annons

AIF tappade poäng på övertid

Det var två lag i poängbehov som möttes i Asmundtorp i helgen. Stehag som behövde poäng i bottenstriden och ett Asmundtorp som verkligen behövde de tre poängen för att haka på toppstriden. Matchen slutade 2-2 och en poäng till vardera lag.

Asmundtorp kom till lördagens match med hela sex ordinarie spelare borta på grund av  avstängningar och skador. Stehag i sin tur kom med ett bra rustat lag.

Annons
 

Och det var just Stehag som startade bäst. Hemmalagets säkra och dominerande spel syntes inte till i matchöppningen och Stehag utnyttja detta. Det bjöds på många tveksamma ingripande och det var just ett sådant som gjorde att Stehag i den 23.e minuten fick en straffspark. En straffspark som Ola Ekvall i bortalaget förvalta och skapade en ledning med 0-1.

Stehag fortsätter sin offensiv men istället för att utöka sin ledning är det hemmalagets Michael Stenberg som utnyttjar en hörna och nickar in kvitteringen som fastställer ett halvtidsresultat till 1-1.

I andra är det hemmalaget som tar över taktpinnen och börjar skapa allt mer. AIF skapar flera fina anfall med bra kombinationer. Det dröjer dock till den 65.e matchminuten innan de gulsvarta kan ta ledningen med 2-1. Detta genom en snygg frispark från Tony Svensson som Michael Stenberg kan nicka in i första krysset.

Matchbilden vänder därefter åter och på övertid kommer Christoffer Cederholm i Stehag fri med Asmundtorps målvakt och rullar bollen kyligt mellan benen på Tomas Olsson i målet i AIF.

2-2, ett slutresultat som är rättvist sätt till matchen. Stehag maler på stora delar av matchen och Asmundtorp kommer endast upp i sitt spel i början av andra halvlek.

– Som matchen såg ut och räknat till chanser så är jag nöjd med en poäng. Men det är alltid surt att släppa in ett mål i slutet. Plus idag till ytterbackarna och forwards som är våra bästa lagdelar idag.  sammanfattar Johan Paulsson, tränare Asmundtorp tillställningen.

Nästa match för AIF är borta mot Croatia på lördag kl. 14.00.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser