Annons

Okänd i Sverige – Känd på Gran Canaria

Karl Gustav Thulin var fram till sin tragiska bortgång sommaren 2008 en av Gran Canarias mest kända konstnärer, med flera monumentala konstverk på ön. Hans målande började dock i Landskrona där han bodde innan han flyttade till Söderköping och sedan till Gran Canaria.
– Han växte upp i samma hus i Sandvången som min pappa och de var kamrater när de var unga, säger Joakim Karlsson som kommer att ropa ut en av konstnärens originalmålningar i olja då Skånes Auktionsverk håller auktion på tisdag.

Och kanske kan det bli ett klipp. I en intervju som ligger på en ”svensk-sida” från Gran Canaria är det inga småpengar som konstnärens tavlor går för. ”Kundkretsen är i högsta grad internationell, och många heminredningsarkitekter, designers och konstsamlare från Norge, England och Tyskland samlar hans enorma oljemålningar, som ofta säljer för upp till 150000 kronor per verk.”, står det att läsa.

Annons
 

Nu är det ingen gigantisk målning av KG Thlulin som ropas ut. Den är 54×65 centimeter och föreställer ett surrealistiskt kvinnoporträtt. Tavlan är ett av 970 rop och Joakim Karlsson hoppas att många besökare tar sig till lokalerna på Ringvägen.
– Här finns något för alla. Vi kommer att ropa ut allt från möbler från 1700-talet till trumset.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser