Idrottsfesten kan bli återkommande

Tre dagars idrottsfest är till ända. Det hela avslutades som det började, vid den tillfälliga hästsportarenan på Kasernplan.
– Kändishoppning gick bra. Väldigt mycket folk hade tagit sig ner till stan på lördagseftermiddagen för att titta på, berättar Idrottsfestens projektledare Maria Andersson.

Här tog Pelle Olofsson hem segern tätt följd av Annette Lindwall och Cecilia Lindell. Incidenten som publiken annars kommer att minnas var när Lena Bergkvist vid tredje hindret föll av sin häst men tog sig upp igen och fullföljde banan.
– Känner mig stolt och lite öm och stel idag, rapporterar Lena Bergkvist via Facebook.

Vi bad Maria Andersson summera sina intryck från Idrottsfesten.
– Jag har knappt hunnit smälta alla intryck än men jag tycker att det som helhet blev väldigt lyckat. Roligt att vi kunde presentera så mycket olika idrotter och föreningar. Det var härligt att se alla människor som deltog. Det är ett roligt sätt att visa upp den enorma bredd vi har på idrotten i Landskrona.

Har du en uppfattning om hur många besökare som gästat dagarna?
– Jag vet inte hur mycket folk som besökte oss. Men när jag gick runt och tittade var det mycket folk överallt.

Hur gick discot?
– Det var en magisk kväll som gjord för strandfest. Tyvärr kom inte så mycket folk som vi hoppades och trodde. Men de som var där hade säkert en trevlig kväll.

Provade du själv på något kul?
– Det var mycket jag skulle vilja prova men tiden räckte inte till. Jag ville gärna prova på Landskrona Ski Clubs ”backe” på Citadellbadet och en massa andra idrotter som jag tyckte såg spännande ut. Det enda jag testade själv var att rida.

Har du hunnit få någon respons från föreningarna?
– Vi kommer att skicka ut en utvärdering till alla föreningar för att se vad de tyckte. Jag har hunnit prata med några stycken och de var väldigt positiva och nöjda med arrangemanget.

Det blev succé för Citadelloppet, som kommer att bli ett årligt återkommande arrangemang, hur ser det ut för Iidrottsfesten som vi väl kan säga är en utveckling av LISA-dagen. Kommer den att återkomma?
– Det hoppas vi verkligen att vi kan göra om detta. Det hade varit toppen att få göra det till en tradition. Tanken att göra idrotten så tillgänglig inne i city är väldigt tilltalande tycker jag. Vi får utvärdera och se hur intresset är. Avlutningsvis vill jag rikta tack till alla föreningar som har lagt ner mycket tid för att det här skulle bli verklighet och ett stort tack till LISA, kommunen och alla som har jobbat och slitit hårt både före, under och efter.

Till arkivet