Annons

Rån och våldsbrott minskade andra kvartalet

Polisens kvartalsrapport för april, maj och juni månad har kommit. Rapporten avser att spegla brottslighetens utveckling inom Polisområde Nordvästra Skåne och berörda kommuner, bland annat Landskrona, under perioden. Noterbart är att antalet våldsbrott och rån mot såväl personer som butiker minskat i staden. Faktum är att det inte anmälts ett enda butiksrån under andra kvartalet.
– Det är oerhört glädjande, säger närpolischef Anneli Manelli och funderar på anledningarna.
– De är flera men en är att kontanthanteringen förändrats betydligt. Beträffande våldsbrotten så är det vårt idoga samarbete tillsammans med krögare, vakter och kommun som gett resultat.

De brott som ökat är antalet våldtäkter, cykelstölder, knarkbrott samt bedrägerier.
– Under kvartal två hade vi hela sex våldtäktsanmälningar jämfört med en 2012 och det är alarmerande. Det ska dock betonas att samtliga anmälda våldtäkter har genomförts av personer som står i någon typ av relation till sitt offer. Vi har alltså ingen som ger sig på kvinnor på stan. Vad gäller bedrägerierna så är de relaterade till Internethandel eller ID-kapning.

Annons
 

Beträffande cykelstölderna så misstänker polisen att det rör sig om organiserade stölder.
– Mycket pekar på det. Skillnaden mellan kvartal ett och två är drygt hundraprocentig och därför tänker vi gräva lite djupare i just cykelstölderna.

Även knarkbrotten, såväl innehav som överlåtelse, arbetas det med hela tiden.
– Vi har nystat upp en hel del och de stora siffrorna hänger ihop med ett fall som fortfarande håller på att nystas upp. Men de röda siffrorna i detta fallet är positiva. De visar att vi är knarklangarna på spåren, avslutar polischefen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser