Annons

Stans färskaste fotbollsproffs

Strax innan nyår skrev landskronakillen Sebastian Hellner 17, ett ungdomsproffskontrakt med Sloveniens mest framgångsrika fotbollsklubb, NK Maribor.

Sebastian Hellner, uppväxt i Häljarp och fotbollsfostrad i Häljarps IF, tog en annan väg än sina lagkamrater från det framgångsrika P95-laget från Häljarp.

Annons
 

Sebastian valde att, i motsats till sina lagkamrater som gick till Landskrona BoIS, att gå till Eskilsminne IF i Helsingborg. Där har han utvecklats och hans talang har lett honom till ett erbjudande om att provspela för den slovenska proffsklubben NK Maribor, som vunnit den slovenska ligan de senaste fyra åren och med spel i Champions League och Europa League på meritlistan.

Häljarparens provspel under november var så pass framgångsrikt att han nu tecknat ett kontrakt med klubben där han till en början ska ingå i klubbens välrenommerade akademi. Flera spelare därifrån har bland annat tagit steget upp i NK Maribors representationslag men varje år har
har talangfabriken även bidragit med spelare ut i Europa, främst till Italien.

Start den 7 januari
Redan kommande måndag drar allvaret igång. Sebastian Hellner ska på grund av sin ringa ålder, endast 17 år, dessutom läsa färdigt gymnasiet på distans. Han har även blivit erbjuden att följa med Sloveniens U-19 landslagstrupp till en turnering i Moskva i januari. Detta under förutsättning att medborgarskap går att uppbringa till dess. Sebastians far är nämligen slovensk medborgare så det finns en möjlighet för landslagspel för den unge talangfulle mannen.

Landskrona Direkt gissar att det inte är det sista vi hör om Sebastian Hellner.


Sebastian Hellner imponerade så pass på NK Maribor vid provspel i november att klubben valt att erbjuda honom ett ungdomsproffskontrakt. Foto: Privat
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser