Annons

Citystranden inte längre en offentlig badplatsSatsningar görs på andra stränder för att klara ekonomin

Sommaren 2005 invigdes den konstgjorda Citystranden nedanför vattentornet, och blev snabbt en populär badplats för barnfamiljer och andra soldyrkare. Men nu tycks strandens saga vara slut, från och med förra året räknas den inte längre som en offentlig badstrand.
Det blev en Citystrand efter många år, och politikerna bestämde sig då för ganska rejäla satsningar på den, säger Tom Sörensson på Fritid- och kulturförvaltningen.
Det handlade om ungefärligen en miljon kronor det första året och runt en halv miljon de nästkommande åren, minns han. Och pengarna gick åt, stormar både 2007 och 2008 tuggade i sig av den ditforslade stranden och underhållsbehovet blev stort. Inte ens sentida försök med att valla in stranden med hjälp av stora stenar i vattenbrynet tycks räcka till.
Vi drabbades av höga kostnader i samband med erosionen av stranden, så höga att våra ekonomiska ramar inom förvaltningen inte räckte till och därför föreslog vi politikerna en avgränsad satsning på stränderna, säger Tom Sörensson. Krutet skulle alltså läggas på de populäraste stränderna i Borstahusen, vid Lill-Olas och Campingplatsen för att klara ekonomin.
– Politikerna gick med på detta och redan från och med förra sommaren gällde Citystranden inte längre som offentlig badplats. Detta innebär att ingen rensning från tång görs och egentligen inte heller någon pappersplockning.

Vi höll bara toaletterna öppna, men förra sommaren såg det så skräpigt ut att vi fick göra ett par ryck på platsen, berättar Tom. Många Landskronabor har undrat vad som sker med badstranden och så sent som i förra veckan fick fritidsförvaltningen propåer om dålig lukt därifrån.
– Därför ska jag ner på måndagseftermiddagen och se hur läget är där, säger han och menar också att frågan om stranden kanske borde väckas på nytt.
– Jag tror att en del politiker också fått reaktioner på stranden, så det skulle nog kunna vara aktuellt tror han.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser