Annons

Rekordsnabb S-karriär av Alinda

Inför valet senast toppade Alinda Zimmander vänsterpartiets kommunfullmäktigelista men ganska snart tog hon time out för att under våren 2008 göra politisk comeback – för socialdemokraterna. 47-åringens stora engagemang gör att hon nu placerats som andranamn på den 70 namn långa lista som antogs vid Socialdemokraterna i Landskrona 115:e årsmöte i Folkets Hus på måndagen.
– Det är oerhört hedrande. Jag ska göra allt i min makt för att vi ska få tillbaka styret i kommunen, poängterar Alinda som trots att målet är egen majoritet talar sig varm för breda lösningar.
– Olika infallsvinklar berikar därför måste vi också ha en dialog med andra partier.

Överst på listan hamnade inte oväntat kommunalråd Niklas Karlsson, 36 år.
– Det är ett stort ansvar och kräver hårt arbete. Man ska dock komma ihåg att det aldrig är en person som vinner valet åt Socialdemokraterna. I Landskrona gör vi det tillsammans, säger Niklas Karlsson som gläds åt en generationsväxling i partiet som gett hela 38 nya namn på listan.
23 personer är under 40 år och yngst är SSU: s ordförande Jasna Zubic, 20 som valdes på plats nummer 18.
Den bakläxa som treklöverns företrädare åkt på från såväl JK (kameraövervakning), Skolverket (drogtesterna) och Socialstyrelsen (motprestationer för socialbidrag) och som Torkild Strandberg (FP) vill överklaga i Landskronas namn oroar Niklas Karlsson.
Han kan inte bedriva civil olydnad på det sättet. Torkild har kanaler rätt in i regeringen då får han gå den vägen om vill ändra på lagarna. Han ska inte använda mitt och andras namn i detta, avslutar oppositionens första val.

Annons
 

Årsmötet valde även om Anders Karlsson som ordförande för Socialdemokraterna i Landskrona. Även två nya ledamöter valdes in i styrelsen, Jörn Jönsson och Jessica Olofsson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser