Annons

Författare och trädgårdsförening får kulturstipendium

Författaren på eget bokförlag Lena Carlsson och Landskrona Trädgårdssällskap delar på årets kulturstipendium och får vardera 15 000 kronor. Därtill tilldelas Pumphuset 20 000 kronor i ett kulturpris för att de satt Landskrona på den kulturella Sverigekartan.
– Av de 30 nominerade lyfter vi fram Lena Carlsson för hennes arbete med boken som bygger på brev som skickats mellan vännerna Selma Lagerlöf, Anna Oom och Elsie Malmros, säger kulturnämndens ordförande Birgitta Persson (M).

När en direkt fråga ställdes på presskonferensen om vilka ordförandens personliga intryck av den prisbelönta boken var, blev svaret överraskande:
– Jag har faktiskt inte läst den än.
Vice ordförande Leif Olin (S) hade inte heller läst den:
– Nej, men vi har ju haft en diskussion i nämnden och det var flera där som väl kände till den.

Annons
 

Detta märkliga förfarande gör ju onekligen att man undrar över hur de icke premierades arbeten har bedömts och gåtts igenom! Att trädgårdsodling också var att betrakta som kultur samt hade en lång historia i Landskrona slogs sedan fast.
Trädgårdssällskapet med sina många medlemmar har årligen genomfört flera stora arrangemang, berömde Birgitta Persson.

Något stipendium blir det dock inte för Pumphuset.
Nej, de får i stället kulturpriset på 20 000 kronor. Museiföreningen, konsthallen och restaurangen är måna om att hålla en hög kulturell kvalitet och detta ville vi premiera, avslutar Birgitta Persson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser